Cégtörténet

A cég, mint "Ódor" Fémmegmunkáló és Kereskedelmi Kft. 1990. június 24-én alakult. Tolna megyében az elsők között lett bejegyezve. Előtte, mint kisiparos 1979. Március 01-től folytattam a tevékenységemet. A vállalatok által kiadott forgácsolási munkát végeztem, húsipari-hőmérő valamint kazánhőmérő gyártásával foglalkoztam.

A gazdasági körülmények és az akkori politikai helyzet hatására családi vállalkozásként, az "Ódor" Kft-t hoztam létre. A nehéz indulás és a rossz pénzügyi és gazdasági körülmények miatt 1995-ben megszületett a HILI Kft-vel közösen egy fűtéstechnikai kivitelezési program.

A HILI Kft-vel közösen gyártott termékcsalád alkalmas: padlófűtések, a falon kívüli rézcsöves megoldáshoz, valamint a hagyományos radiátoros fűtés kivitelezéséhez. A termékeink alkalmazása nem igényel hegesztés-technikát. A csatlakozások az osztóhoz és a gyűjtőhöz egyaránt gumigyűrűvel, roppanó gyűrűvel, vagy felhúzó gyűrűvel csatlakoznak. A hagyományos radiátorhoz a csatlakozás egyenes vagy sarokszeleppel történik. A szelepek termo-fejjel (hőfokszabályzó) is készülnek, megrendelés kívánság szerint.

A telephely 2002. június 1-jén a 120m2-es épületből egy 700m2-es csarnokba költözött, amely megfelel az EURO valamint az ISO szabványainak.

Gépparkunk az évek során folyamatosan fejlődött, így egyaránt megatlálható a mai mondern technológiát alklamazó gépek műhelyünkben, melyek lehetővé teszik a kis darabszámos bonyolultabb munák elvégzését is. Mindemellett megmaradtak a régebbi, ám de jólbevállt nagy darabszámban termelékenyebb automata-esztergák is.

Cégünk figyelmet fordít a szakmunkások továbbképzésére. Az elmúlt időszakban részt vettünk felnőttképzéses hallgatók valamit szakmunkás tanulók képzésében.

Jelenleg is folyamatban van egy pályázat útján történő képzés, amelyben saját dolgozóink vesznek részt.
Cégünk (ÓDOR Fémmegmunkáló és Kereskedelmi Kft. 7090 Tamási Építők u. 39.) 2007 október 06. és 2008 december 31. között lebonyolítja "Humán Erőforrás Élénkítő Projektjét" ami az "Új Magyarország Fejlesztési Terv" keretén belül a "Társadalom Megújító Operatív Program" (TÁMOP 2.1.3) részeként kerül megvalósításra. A projekthez a forrást az Európai Únió biztosította. A pályázaton elnyert összeg 3 024 000 Ft.

A projekt (TÁMOP-2.1.3-07/1-2007-0169) egy 180 órás elméleti és 420 órás gyakorlati tanfolyamot foglal magába, melyen összesen két munkatársunk vesz részt. Sikeres vizsga után CNC-forgácsoló (OKJ 31 521 02 0000 00 00) államilag elismert szakképesítést kapnak.

A projekt megvalósításában az ESZA Kht. (Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság, 1146 Budapest, Hermina u. 17. Tel: 273-4250) működött közre.

Elérhetőségek:
www.nfu.hu
www.esf.hu
www.hefop.hu

 

 

Tevékenység

Cégünk vállal forgácsolással elkészített munkadarabok kis- illetve nagyszériás gyártását. Egyetemes csúcsesztergákon egyedi alkatrészek valamint kisszériás munkák gyártása zajlik. Az automata-esztergák termelésével el tudjuk érni bizonyos alkatrészekből akár a 10 000 darabos mennyiséget is. Valamint vállalunk bármilyen, bonyolultabb alakos munkadarabok megmunkálását, gyártását az új technológiát alkalmazó CNC gépeink segítségével.
Cégünk rendelkezik egy teljesen felszerelt lakatos műhellyel is minősített hegesztő alkalmazottak dlgoznak. Ezáltal vállalunk kisebb méretű lakatosmunkákat, különböző heggesztett alkatrészek gyártását. Lakatos részlegünkön tudunk hegeszteni acél, saválló valamint alumíniumból készült alkatrszeket egyaránt.

 

Partnereink

Hili Kft Budapest
VT Metal Kft. Székesfehérvár
Vibro Team Kft. Székesfehérvár
Antal Kft. Keszthely
Du-CNC Dombóvár
Philips (Massive) Tamási
IBB-Tassy Nürtingen, Németország
WÜRTH Szereléstechnika Kft.
EPRO Kft. Kapoly
Lichtl-Form Kft. Tamási
Kókai Kft. Ajka
Hinke Kft. Tamási
HidroPress Kft. Budapest
HSK Kft. Hegesztés technika Tamási
Suzuki Hirt Autószalon Tamási
TAM-BAU Kft. Tamási

 

odorp&sziladi